top of page
Vistån
Klass 4-5
Maj-Oktober
Erik Wettergren

Vistån är ett biflöde till Piteälven. Sträckan från sjön Manjärv ner till älven är ca 2,5 km lång och bjuder på ett antal korta forsar av svårighetsgrad II-III.

 

Sista 500 metrarna faller ån cirka 50m och det blir full fart där droppen avlöser varandra. Tuff teknisk paddling för den som vågar, klass IV-V.

Hitta hit: Från Vidsel kör över älven på bron som ligger vid byns sydöstra ände, följ vägen ca 4km till byn Manjärv. Vistån rinner rätt genom byn och är omöjlig att missa.

 

Två alternativ till upptag, man paddla ända ut till älven och över till Vidsel-sidan (om man har två bilar). Eller så kör man ner till slutet av bäcken/i älvsmynningen efter sandväg (kanske går med vanlig bil fast truck är nog att föredra) och knallar upp ca 30min uppvärmning.

 

För den som vill paddla utför först och sen byta till lekpaddling kan det vara en idé att köra en bil med leklådor till Banforsen i Piteälven och en annan med creeklådorna till Manjärv och efter paddlingen i Vistån kan man följa Piteälven ner till Banforsen (ca 1,5km lätt strömmande vatten).

bottom of page