top of page

Startar uppe på Bunnerfjällen och går ut i Ånnsjön en fallhöjd på 430 meter på 8km. Sträckan delas upp i övre och nedre.

Den övre (från nedre bunnersjön till stenbrottsvägen) är fortfarande ökörd och kräver mycket vatten framför allt bra på varm vårdag. Hit måste man också bära in, detta verkar dock vara en intressant tur.

Den nedre startar vi stenbrottsvägen.

Turen har "Norgeklass" den faller snabbt ner och bjuder på många långa slides, väldigt lite lugn vatten men ändå såpass lugn att man kan slappna av mellan de värsta passagen. Det är är en älv man inte bör vara för många på eftersom det är få bakvatten (3-4 max). Man blir dock aldrig instängd i canyons och allt går att reka, all bärning bäst på höger sida. Turen kan bli väldigt lång om man ska reka allt från land. Det mesta går att paddla on sight. Se upp i början efter tunneln och halvvägs ner då älven delar sig i två fåror. Allt går att köra men angränsar till klass 6 paddling. Mot slutet kommer ett fall som tyvärr stängs av pga ett träd över älven (ta med såg och ta bort detta). Direkt efter kommer ett hejdlöst häftig parti, bara och bita i underläppen och hänga med. Simmar man blir det hårt att få tag i utrustning.

Endast för erfarna.

 

Hitta hit: Från Åre mot Handöl. Kör upp till Industri området och sen in på området! vägen fortsätter där mot ett stenbrott. Kör upp innan älven. Vägen är bommad men ska vara öppen på vardagar. Kör upp tills ni ser älven.

Take out; Kör tillbaka ner och vidare mot Bunneviken. Ta upp vid bron

Västerån
Klass 5
Maj-Juni
Dennis Franzén
bottom of page