top of page
Säveån
Klass 1-3
Höst-Vinter-Vår
Henrik Balkander

Älv är synd att kalla den men dock en fin liten lekplats. Teknisk paddling och riktigt bra för slalompaddling. Paddlingen ligger i ett Naturreservat vilket innebär att du inte får paddla där mellan 1 april och 31 juli vilket i och för sig inte är ett jätteproblem då vattenståndet brukar vara som bäst under de "kalla" säsongerna. En stor fördel är att den aldrig fryser och det är mycket möjligt att paddla även på vintern. Ån är uppdelad i tre "KUL" ställen vilka är utrpridda mellan Floda och Stenkullen. Issättning och upptagning är riktigt bra och du behöver inte gå längre än 60 meter med kajaken på ryggen. 

 

Kusa forsen vid Floda reningsverk är den svåraste delen, kul paddling men med mycket sten. Kan närma sig 4:a vid riktigt mycket vatten. Ca 300 meter. Sedan väntar några hundra meter plattvatten.

 

S:et en liten kurva med 30 meter lite vitvatten med en vals som kan bli riktigt sugande vid vissa vattenstånd. 

 

"Knavra" forsen Med start vid Brittania dammen. Ett mycket bra slalomställe där slalom SM gick för flera år sedan. Kul paddling i 500 meter. Några kul bakvatten och en våg som kan bildas vid riktigt högt vatten. Flatspin och bakåtsurf går men det är inget idealt. Upptag sker på höger sida nere vid den mycket låga bron vid det gula huset 200 meter efter fundamenten efter bron.

Hitta hit: Kör av E20 i Floda och ner mot centrum. Vid det första ljuset sväng vänster och kör nedströms i 500 meter. När du kommer till Reningsverket är du där.

bottom of page