top of page
Rickleån 
Klass 2-4
Vår
Robin

E4:an ca 6 mil norr om Umeå ligger Rickleån. Här finns det rolig och teknisk paddling för alla smaker. Man kan paddla på båda sidorna om E4:an. När man kommer till Rickleån tar man antingen höger eller vänster beroende på var man vill paddla.

Den nedre biten av Rickleån som går ända ut till havet är ganska lätt. Det är mest småvågor men en och annan skojig surfvåg kan man hitta längst ner. Se upp för bron som är längs ner. Man kan slå skallen i den om man är ovarsam.

Övre delen av rickleån är lite svårare och mer teknisk. Bakvattnen är ganska små men det är gott om sel emellan forsarna så det är inte så farligt om man missar något bakvatten. Här finns också en hel del mindre valsar och flera som man kan surfa i. Vill man inte köra i valsarna så får man använda teknik och sicksacka mellan dem. Det här är en väldigt rolig sträcka som bjuder på varierande paddling.

Nackdelen med rickleån är att man i princip bara kan paddla här i maj och ev. augusti, dvs när det är vårflod. Under resten av säsongen är Rickleån bara en liten strimma.

Innertavle - 2

I Innertavle alldeles nedanför bron brukar man kunna hitta en vals eller någon surfvåg om det är mycket vatten (funkar bara i vårflod). Inget spektakulärt, men tidigt på säsongen är man inte så kräsen.

bottom of page