top of page
Fylleån
Klass 3
Nov-April
Kristian Lund

Den första sträckan börjar vid Brearedssjön och slutar vid Bäckavattnets golfbana, ca grad 2 med två bra forsar och fina surfar. Nedre Fylleån börjar vid Marbäcksbruk och rinner ner till Landdala bron. Detta är en naturskön sträcka med två större forsar, Norteforsen och Tolarpsfallet.

Nedredelen, ca 2km: parkera uppe vid vägbron och bör sedan ca 100m ned på river left för att lägga i. Första biten är rätt platt men trevlig. Efter ett tag så kommer man ner till Tolarpsfallet. Detta är en dubbelslide med en 90* sväng i mitten, Klass 3-(4). Väldigt fin att åka och Hocka. Därefter fortsätter ån ner med några mindre forspartier. Man paddlar strax under en gångbro där det finns en ruschkana som man droppa in från. Strax där efter kommer man ner till Norrefors. En liten canyon med vågtåg och några surfar, Klass 3. Följ sedan ån vidare ner till takeout.

För att köra hela nedre delen krävs en del vatten. Under bron vid takeout finns en sten i vattnet, syns den mycket är det för lågt. Sticker stenen upp men allt annat runt bron ser farbart ut kan man köra hela sträckan, men det kan vara lite skrapigt. Syns inte stenen så är det bäst!

För frågor kontakta Kristian ”Kicki” Lund

 

Hitta hit: Ligger utanför Halmstad, kör mot Växjö. Brearedssjön ligger i Simlångsdalen och Markbäck golfbana finns skyltat från Växsjövägen.

Boende: Tält vid Toftasjön.

bottom of page